• Kantin

    egy jó közösségi tér
    nem csak étkezésre való...

    Egy okosan megtervezett étkező fokozhatja a kreativitást, ösztönözheti, koncentráltabbá teheti a munkavállalót egy stresszmentes környezetben.

    Sok munkahely nem fordít elég figyelmet és anyagi forrást a szabadidős területekre, miközben ezek nagymértékben befolyásolják az általános munkakedvet.

    Egy stílusosan és praktikusan megtervezett tér hatékonyabb munkavállalókat eredményezhet. A tervezés legfontosabb szempontjai az optimális térkihasználás és a mobilitás.

    Image
    Image
    Image

    A tervezési folyamat kezdetén fontos átgondolni, hogy egy időben egyszerre hány fő fog étkezni. Legyen elegendő hely nagyobb méretű asztalok számára, amik elősegítik a kollégák közti szociális interakciót.

    A rugalmasság kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy az étkező minden igényű alkalmazottnak megfeleljen. Fontos, hogy a társas érintkezés megvalósulhasson, ugyanakkor csendesebb területeket is hozzunk létre kisebb asztalokkal, ahol nyugodtan, elvonultan étkezhetnek a kollégák egy könyv, vagy a telefonjuk társaságában. A pihenősarkok biztosítják, hogy erre a kis időre kiszakadhasson a munkából és feltöltődjön.

    A magas asztalok és bárszékek egyre népszerűbbek a munkahelyi étkezőkben is, mivel sokoldalú felhasználást kínálnak a társasági élet és a mobilitás szempontjából.

    A nyitott teraszok ideálisak azok számára is, akik szeretnek friss levegőn lenni ebédidőben, így ennek kialakítását is érdemes megfontolni. Esztétikai szempontból fontos a szín, a forma és a textúra, ami mind hozzájárul a munkavállalók motivációjának javításához. Környezetünk visszahat ránk, így nagyon fontos szerepe van annak, hogy a pihenőidőnket hol töltjük.

    Image
    Image
    Image

    Café & Canteen

    Az irodai kantin többé már nem csak az ebédideji feltöltekezésről szól. Ez a munkahelyi tér egy messze sokoldalúbb helyszínné fejlődött a felmerülő szükségletek miatt. Gondos tervezéssel alkalmassá válhat arra, hogy társasági központ, rögtönzött megbeszélés, vagy nyugodt feltöltekezés helyisége legyen.

    Az elmúlt évek alatt a kantin koncepciója jelentős fejlődésen ment át, így gyakran már "WorkCafé" néven hivatkozunk rá - egy multifuncionális harmadik tér az otthon és munkahely között, mely segít az egészséges munka-élet egyensúly megtartásában.

    Amikor egy dolgozó kipihente magát, és megfelelően ápolta a munkatársaival fennálló informális kapcsolatait, sokkal motiváltabb és produktívabb lesz a munkájában. Ezen túl az irodai kantin remek lehetőséget biztosít arra, hogy a cég identitását és a munkavállaló-munkáltató közötti kapcsolatot erősítsük.
    Itt a szakmai hierarchia fellazulhat, hogy az ötletek és kreativitás szabadabban érvényesülhessen.

    (részlet a Penketh Group tanulmányából)

    Image
    0
    .

    A WorkCafé egy harmadik teret hoz létre
    az iroda és az otthon között,
    az ideális munka-élet egyensúlyért.

    0
    %

    Azon dolgozók, akik együtt étkeznek,
    36%-kal nagyobb valószínűséggel kommunikálnak egymással munkaidőben is.

    0
    %

    A megkérdezettek 91%-a tartotta fontosnak, hogy legyen egy munkahelyi tér, ahol feltöltekezhetnek.

    Image

    Tervezés

    • étkező tér (4-6-8 személyes), normál ülésmagasság
    • nagy étkező / megbeszélések (flexibilitás!)
    • körülülhető bárasztal
    • egyszemélyes fókuszált munkatér
    • csendes sarok (akusztikus leválasztás)
    • konyhatér
    Image
    KOLD
    Image
    DURAN
    Image
    DOMINO
    Image
    CORNER
    Image
    KLASS
    Image
    PS
    Image
    AB LUX
    Image
    TS
    Image
    MOON
    Image
    VITAL

    Tanácsadásért hívjon minket!
    +36 20 341 3333

    Kezdjünk párbeszédet!
    info@alexbutor.hu

    Jöjjön el bemutatótermünkbe!
    Zsámbék, Magyar utca 21-23.

    Kezdjünk együtt gondolkozni!

    Image
    Image

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!