Üzletágak:
HOTEL-VENDÉGLÁTÓI BÚTOR ÖLTÖZŐBÚTOR IRODABÚTOR ISKOLABÚTOR ÓVODABÚTOR UTCABÚTOR INFORMATIKA
Kantin
egy jó közösségi tér
nem csak étkezésre való...
Egy okosan megtervezett étkező fokozhatja a kreativitást, ösztönözheti, koncentráltabbá teheti a munkavállalót egy stresszmentes környezetben.
Sok munkahely nem fordít elég figyelmet és anyagi forrást a szabadidős területekre, miközben ezek nagymértékben befolyásolják az általános munkakedvet.
Egy stílusosan és praktikusan megtervezett tér hatékonyabb munkavállalókat eredményezhet. A tervezés legfontosabb szempontjai az optimális térkihasználás és a mobilitás.
A tervezési folyamat kezdetén fontos átgondolni, hogy egy időben egyszerre hány fő fog étkezni. Legyen elegendő hely nagyobb méretű asztalok számára, amik elősegítik a kollégák közti szociális interakciót.
A rugalmasság kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy az étkező minden igényű alkalmazottnak megfeleljen. Fontos, hogy a társas érintkezés megvalósulhasson, ugyanakkor csendesebb területeket is hozzunk létre kisebb asztalokkal, ahol nyugodtan, elvonultan étkezhetnek a kollégák egy könyv, vagy a telefonjuk társaságában. A pihenősarkok biztosítják, hogy erre a kis időre kiszakadhasson a munkából és feltöltődjön.
A magas asztalok és bárszékek egyre népszerűbbek a munkahelyi étkezőkben is, mivel sokoldalú felhasználást kínálnak a társasági élet és a mobilitás szempontjából.
A nyitott teraszok ideálisak azok számára is, akik szeretnek friss levegőn lenni ebédidőben, így ennek kialakítását is érdemes megfontolni. Esztétikai szempontból fontos a szín, a forma és a textúra, ami mind hozzájárul a munkavállalók motivációjának javításához. Környezetünk visszahat ránk, így nagyon fontos szerepe van annak, hogy a pihenőidőnket hol töltjük.
Café & Canteen
Az irodai kantin többé már nem csak az ebédideji feltöltekezésről szól. Ez a munkahelyi tér egy messze sokoldalúbb helyszínné fejlődött a felmerülő szükségletek miatt. Gondos tervezéssel alkalmassá válhat arra, hogy társasági központ, rögtönzött megbeszélés, vagy nyugodt feltöltekezés helyisége legyen.
Az elmúlt évek alatt a kantin koncepciója jelentős fejlődésen ment át, így gyakran már "WorkCafé" néven hivatkozunk rá - egy multifuncionális harmadik tér az otthon és munkahely között, mely segít az egészséges munka-élet egyensúly megtartásában.
Amikor egy dolgozó kipihente magát, és megfelelően ápolta a munkatársaival fennálló informális kapcsolatait, sokkal motiváltabb és produktívabb lesz a munkájában. Ezen túl az irodai kantin remek lehetőséget biztosít arra, hogy a cég identitását és a munkavállaló-munkáltató közötti kapcsolatot erősítsük.
Itt a szakmai hierarchia fellazulhat, hogy az ötletek és kreativitás szabadabban érvényesülhessen.
(részlet a Penketh Group tanulmányából)
A WorkCafé egy harmadik teret hoz létre
az iroda és az otthon között,
az ideális munka-élet egyensúlyért.
Azon dolgozók, akik együtt étkeznek,
36%-kal nagyobb valószínűséggel kommunikálnak egymással munkaidőben is.
A megkérdezettek 91%-a tartotta fontosnak, hogy legyen egy munkahelyi tér, ahol feltöltekezhetnek.
Tervezés
- étkező tér (4-6-8 személyes), normál ülésmagasság
- nagy étkező / megbeszélések (flexibilitás!)
- körülülhető bárasztal
- egyszemélyes fókuszált munkatér
- csendes sarok (akusztikus leválasztás)
- konyhatér
Tanácsadásért hívjon minket!
+36 20 341 3333
Kezdjünk párbeszédet!
info@alexbutor.hu
Jöjjön el bemutatótermünkbe!
Zsámbék, Magyar utca 21-23.
Kezdjünk együtt gondolkozni!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!