• Kantin

  egy jó közösségi tér
  nem csak étkezésre való...

  Egy okosan megtervezett étkező fokozhatja a kreativitást, ösztönözheti, koncentráltabbá teheti a munkavállalót egy stresszmentes környezetben.

  Sok munkahely nem fordít elég figyelmet és anyagi forrást a szabadidős területekre, miközben ezek nagymértékben befolyásolják az általános munkakedvet.

  Egy stílusosan és praktikusan megtervezett tér hatékonyabb munkavállalókat eredményezhet. A tervezés legfontosabb szempontjai az optimális térkihasználás és a mobilitás.

  Image
  Image
  Image

  A tervezési folyamat kezdetén fontos átgondolni, hogy egy időben egyszerre hány fő fog étkezni. Legyen elegendő hely nagyobb méretű asztalok számára, amik elősegítik a kollégák közti szociális interakciót.

  A rugalmasság kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy az étkező minden igényű alkalmazottnak megfeleljen. Fontos, hogy a társas érintkezés megvalósulhasson, ugyanakkor csendesebb területeket is hozzunk létre kisebb asztalokkal, ahol nyugodtan, elvonultan étkezhetnek a kollégák egy könyv, vagy a telefonjuk társaságában. A pihenősarkok biztosítják, hogy erre a kis időre kiszakadhasson a munkából és feltöltődjön.

  A magas asztalok és bárszékek egyre népszerűbbek a munkahelyi étkezőkben is, mivel sokoldalú felhasználást kínálnak a társasági élet és a mobilitás szempontjából.

  A nyitott teraszok ideálisak azok számára is, akik szeretnek friss levegőn lenni ebédidőben, így ennek kialakítását is érdemes megfontolni. Esztétikai szempontból fontos a szín, a forma és a textúra, ami mind hozzájárul a munkavállalók motivációjának javításához. Környezetünk visszahat ránk, így nagyon fontos szerepe van annak, hogy a pihenőidőnket hol töltjük.

  Image
  Image
  Image

  Café & Canteen

  Az irodai kantin többé már nem csak az ebédideji feltöltekezésről szól. Ez a munkahelyi tér egy messze sokoldalúbb helyszínné fejlődött a felmerülő szükségletek miatt. Gondos tervezéssel alkalmassá válhat arra, hogy társasági központ, rögtönzött megbeszélés, vagy nyugodt feltöltekezés helyisége legyen.

  Az elmúlt évek alatt a kantin koncepciója jelentős fejlődésen ment át, így gyakran már "WorkCafé" néven hivatkozunk rá - egy multifuncionális harmadik tér az otthon és munkahely között, mely segít az egészséges munka-élet egyensúly megtartásában.

  Amikor egy dolgozó kipihente magát, és megfelelően ápolta a munkatársaival fennálló informális kapcsolatait, sokkal motiváltabb és produktívabb lesz a munkájában. Ezen túl az irodai kantin remek lehetőséget biztosít arra, hogy a cég identitását és a munkavállaló-munkáltató közötti kapcsolatot erősítsük.
  Itt a szakmai hierarchia fellazulhat, hogy az ötletek és kreativitás szabadabban érvényesülhessen.

  (részlet a Penketh Group tanulmányából)

  Image
  0
  .

  A WorkCafé egy harmadik teret hoz létre
  az iroda és az otthon között,
  az ideális munka-élet egyensúlyért.

  0
  %

  Azon dolgozók, akik együtt étkeznek,
  36%-kal nagyobb valószínűséggel kommunikálnak egymással munkaidőben is.

  0
  %

  A megkérdezettek 91%-a tartotta fontosnak, hogy legyen egy munkahelyi tér, ahol feltöltekezhetnek.

  Image

  Tervezés

  • étkező tér (4-6-8 személyes), normál ülésmagasság
  • nagy étkező / megbeszélések (flexibilitás!)
  • körülülhető bárasztal
  • egyszemélyes fókuszált munkatér
  • csendes sarok (akusztikus leválasztás)
  • konyhatér
  Image
  KOLD
  Image
  DURAN
  Image
  DOMINO
  Image
  CORNER
  Image
  KLASS
  Image
  PS
  Image
  AB LUX
  Image
  TS
  Image
  MOON
  Image
  VITAL

  Tanácsadásért hívjon minket!
  +36 20 341 3333

  Kezdjünk párbeszédet!
  info@alexbutor.hu

  Jöjjön el bemutatótermünkbe!
  Zsámbék, Magyar utca 21-23.

  Kezdjünk együtt gondolkozni!

  Image
  Image

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!